E-mail instellen in Android Mail

Benodigde gegevens

Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mailprogramma zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt. Voor het instellen van je e-mailprogramma heb je de volgende gegevens nodig:

1. E-mailadres;
  2. E-mailgebruikersnaam;
  3. E-mailwachtwoord;
  4. Server voor inkomende e-mail;
  5. IMAP of POP3;
  6. Server voor uitgaande e-mail (SMTP);
  7. Poort.

E-mail instellen stap voor stap

Let op: het e-mailprogramma kan per type Android-telefoon verschillen. Globaal komt het instellen van e-mail wel overeen.

1. Ga op je mobiel naar Instellingen > Accounts > Account toevoegen > E-mail. Daarna verschijnt het volgende scherm. Vul hier je e-mailadres en wachtwoord in, en klik op volgende.

2. Selecteer het type account dat u wil instellen. Wij advisern POP3-Account

3. Op het volgende scherm zijn de gegevens vooringevuld. Controleer of bij zowel het e-mailadres als de gebruikersnaam het volledige e-mailadres zijn ingevuld. Controlleer ook de rest van de gegevens en klik op volgende.
      • 'E-mailadres': je e-mailadres
      • 'Gebruikersnaam': je e-mailadres.
      • 'Wachtwoord': je e-mailwachtwoord.
      • 'POP server': pop.jedomeinnaam.nl.
      • 'Beveiligings type': Geen.
      • 'Poort': 110.
      • 'E-mail verwijderen van server': Nooit

4. Ook op dit scherm zijn de gegevens voor ingevuld. Controlleer de gegevens en klik op volgende.
      • 'SMTP server': smtp.jedomeinnaam.nl
      • 'Beveiligings type': Geen.
      • 'Poort': 587.
      • 'Inloggen vereist': Ja.
      • 'Gebruikersnaam': je e-mailadres.
      • 'Wachtwoord': je e-mailwachtwoord.

5. Stel eventueel je synchronisatieschema en accountnaam in. De standaard waardes zijn ook prima.

6. Je e-mail is nu ingesteld.

Problemen bij het instellen van Android Mail

• Ik krijg geen toegang met de opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord.
    Controleer je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Ik kan geen verbinding maken met de server.
    Controleer de gegevens die je hebt ingesteld, een typefout is snel gemaakt.