E-mail instellen in Microsoft Outlook

Benodigde gegevens

Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mailprogramma zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt. Voor het instellen van je e-mailprogramma heb je de volgende gegevens nodig:

1. E-mailadres;
  2. E-mailgebruikersnaam;
  3. E-mailwachtwoord;
  4. Server voor inkomende e-mail;
  5. IMAP of POP3;
  6. Server voor uitgaande e-mail (SMTP);
  7. Poort.

E-mail instellen stap voor stap

Let op: De gebruikte Outlook versie kan afwijken. Globaal komt het instellen van e-mail wel overeen

1. Open Outlook. Mocht u al accounts ingesteld hebben dan kiest u voor Bestand > Accountinstellingen > Accountinstellingen. Mocht u outlook voor het eerst opstarten dan begint u bij stap 4.

2. U krijgt het volgende scherm te zien. Klik hier op "Nieuw"

3. Kies in dit scherm voor "E-mailaccount" en klik op Volgende.

4. Kies hier voor "Handmatige instelling of extra servertypen" en klik op Volgende.

5. Kies hier voor "POP of IMAP" en klik op Volgende

6. Vul hier uw gegevens in en klik op "Meer instellingen"

• 'E-mailadres': je e-mailadres
  • 'Server voor inkomende e-mail': pop.jedomeinnaam.nl
  • 'Server voor uitgaande e-mail (SMTP)': smtp.jedomeinnaam.nl
  • 'Gebruikersnaam': je e-mailadres.
  • 'Wachtwoord': je e-mailwachtwoord.

7. Ga naar het tabblad "Server voor uitgaande e-mail" en zet het vinkje aan bij "Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist".

8. Ga naar het tabblad "Geavanceerd" en zorg ervoor dat de poortnummers correct zijn.

• 'Inkomende e-mail (POP3)': 110
  • 'Uitgaande e-mail (SMTP)': 587

Ook adviseren wij om het vinkje bij "Een kopie van berichten op de server achterlaten" aan te laten, en "Van de server verwijderen na x dagen" op 14 te laten staan. Klik hierna op "OK"

9. U komt terug op het scherm met "POP- en IMAP-accountinstellingen". Klik hier nu op "Volgende". Als alles goed is ingevuld krijgt u het volgende scherm te zien.

10. Uw e-mail is nu ingesteld in Oulook.